A körömgomba gyógymódok

Ha úgy gondolja, hogy körömgomba által fertőződött a körme, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz vagy bőrgyógyászhoz, aki mintát vagy egy körömdarabot küld a laboratóriumba. A különféle gombafajtákat kissé eltérően kezelik, ezért fontos tudni, hogy melyik körömgomba típus sújtja Önt. Ezenkívül a probléma gyökere néha egyáltalán nem a körömgomba, hanem egy másik betegség vagy valamilyen sérülése a körömágynak, például abban az esetben, ha valami ráesett a lábujjára.

Ha azonban körömgomba fertőzése van, orvosa valószínűleg javasolni fog a következő kezelési lehetőségek közül egyet vagy többet:

  •  Vényköteles helyi gyógyszerek: Ezek ugyanúgy használandók, mint a körömlakkok. Az egyik ilyen gyógyszer, az efinakonazol, körülbelül 50% -os sikerességgel rendelkezik, és 48 hétig minden nap használnia kell. Egy másik hasonló gyógyszer, a ciclopirox 20% -os sikerességgel bír a körömgomba ellen, és 11-12 hónapig kell alkalmaznia.
  •         Orális gyógyszerek: A terbinafin egy orális gyógyszer, amelyet három hónapig naponta kell szedni, és akár 70% hatékonysággal is bírhat. De súlyos máj mellékhatásai lehetnek, ezért ha valaha volt májbetegsége, vagy a májbetegség kockázati tényezői magasak, vagy más májon keresztül feldolgozott gyógyszereket szed, mint például a koleszterin gyógyszereket, akkor nem ajánlott. Az itrakonazol egy másik orális gyógyszer a körömgomba kezelésére. 50 százalékos hatékonyságú, és három hónapig kell szedni.
  •         Köröm eltávolítása: A köröm teljes eltávolítását a körömgomba egyik lehetséges kezelési módjának tekintik. Kétféleképpen lehet csinálni: Mindig eltávolítani, így soha nem nő vissza (és akkor már nem lesz többé köröm az adott ujjon), vagy hagyhatja, hogy visszanőjön. Van amikor egészséges körömként nő vissza, de néha visszatér a körömgomba.
  •         Házi gyógymódok: Vannak olyan emberek, akik arra esküsznek, ha oregánó olajat vagy teafa olajat visznek fel a gombás körömre. Ezeket az otthoni gyógyszereket azonban a kutatások még nem bizonyították sikeresnek a körömgomba fertőzés eltávolításában.
  •         Lézeres körömgomba eltávolítás: Lézeres kezelések is vannak a körömgomba ellen, mely az egyik leghatásosabb megoldás lehet. Ma már otthoni lézeres kezelésre is van lehetőség, így kényelmesen, és fájdalommentesen lehet megszabadulni a gyötrő körömgomba fertőzéstől.

Ha tehát végleges és fájdalommentes megoldást keres a körömgomba ellen, látogasson el a koromgombadoktor.hu oldalra, és ismerkedjen meg a lézeres körömgomba eltávolító készülékkel, amely a lehető legjobb megoldás lehet erre a kellemetlen problémára.