Ezért újul ki a körömgomba

A körömgomba fertőzés elég kicsiben kezdődik – általában a körömön fehér vagy sárga folt jelenik meg. A baj az, hogy nagyon hamar a teljes körömre kiterjedhet a körömgomba, és a legtöbb esetben a szomszédos körmök is megfertőződnek. Ez pedig csúnya körmökkel jár együtt, amelyeket igyekeznek a betegek elrejteni. Az ilyen típusú fertőzésekről nevezetesen nehéz megszabadulni, de nem lehetetlen, különösen, ha megfelelő kezelést kap a körömgomba által megfertőződött terület.

Köztudott, hogy milyen nehéz a körömgomba elleni küzdelem, miután már egyszer elkapta valaki. Megfelelő kezeléssel azonban Önnek sikerülhet megszabadulni a makacs körömgomba fertőzéstől, és emellett meg is akadályozhatja annak megismétlődését a jövőben.

Miért is annyira makacs a körömgomba?

A köröm körüli gombás fertőzést általában egy apró szervezet okozza, melyet dermatofita gombának neveznek. Ez a fajta gomba meleg, nedves környezetben virágzik – gondoljon csak a nyilvános uszodákra vagy öltözőkre -, ahol könnyen elterjedhet a körömgomba az emberek között.

Miután elkapta a fertőzést, meglehetősen gyorsan elterjedhet, főleg azért, mert a lábát cipőben tartja, és ez pedig tökéletes környezetet teremt a gomba növekedéshez.

Sőt, ami még rosszabb, a körmök meglehetősen vastagok és sárgák lesznek, és akár el is válhatnak a körömágytól, megnehezítve a járást is, ami azt jelenti, hogy a körömgomba mélyen beágyazódott a rétegekbe, megnehezítve a kiirtását. Közepesen súlyos és súlyos esetekben a gomba akár a köröm mátrixába is bejuthat, ami azt jelenti, hogy minden új köröm növekedés már fertőzött.

A körömgomba fertőzés előrehaladtával pedig a lábujjai nem részesülnek a megfelelő vérkeringés előnyeiben, így immunrendszere kevésbé valószínű, hogy felfedezi és legyőzi a gombás fertőzést.

Mindez azzal jár, hogy sok ember úgy gondolja, hogy a lábujj gombás fertőzése visszatér, miközben a legtöbbször soha nem is tűnt el.

A körömgomba kezelése

A körömgomba kezelésének egyik legjobb módja, ha még a korai stádiumban kezdjük meg az eltávolítását, ahol a helyi gombaellenes kezelések továbbra is hatékonyak lehetnek.

Ha a körömgomba már nagyon elterjedt körmein, akkor a problémát egy kicsit nehezebb kezelni. Ezekben az esetekben a legjobb módszer a köröm érintett részeinek eltávolítása, hogy előkészítsék az utat az új, fertőzésmentes növekedéshez.

Ez magában foglalhatja az összes köröm eltávolítását is. A logika itt az, hogy ahelyett, hogy megpróbálná megtartani a fertőzött körmöket, és így hajlamos lenne a visszatérő fertőzésekre, okosabb lehet a köröm teljes egészében eltávolítása, az egészségesebb új növekedés biztosítása érdekében. Számos gombaellenes gyógyszert is beszerezhet annak biztosítása érdekében, hogy az új köröm fertőzés nélkül nőjön ki.

Mindemellett a legjobb megoldás, amely egyben fájdalommentes is, ha lézeres kezelésnek vetjük alá az érintett körmöket, hiszen ez lehet a leghatékonyabb segítség a körömgomba ellen. Ez egy biztos módszer arra, hogy a körömgomba ténylegesen eltűnjön, és ne kellejen együtt élnie egy ilyen bosszantó fertőzéssel.

Amennyiben szeretne több információra szert tenni a legújabb lézeres technológiával működő otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülékkel kapcsolatosan, akkor keresse fel a koromgombadoktor.hu weboldalt, hogy minél hamarabb fel tudja venni a harcot a makacs körömgomba ellen.

A körömgomba előrehaladásának elkerülése érdekében pedig javasoljuk, hogy viseljen papucsot minden nyilvános helyiségben, például zuhanyzókban és medencékben. Emellett tartsa a lábát a lehető legtisztább és szárazabban, és cserélje ki gyakran az izzadt zoknit és cipőt.