Megégethet a körömgomba elleni lézer?

Ha fehér vagy sárga foltot, esetleg csíkot észlel a körömén, és attól tart, hogy felfedezte a körömgomba fertőzést – nincs egyedül! A körömgomba, orvosi nevén onychomycosis, a világ  népességének kb. 14% -át érintik. Sajnos ez az arány pedig csak egyre nő, ha öregedünk, és a 60 évesnél idősebb emberek akár 50% -ánál fertőzött egy vagy több köröm.

A körömgomba fertőzések sok csalódást okoztak a betegek számára, mivel hagyományosan könnyű terjedésük és magas ismételt fertőzési arányuk miatt kevés az igazán eredményes körömgomba ellenes terápia a piacon.

Szerencsére az utóbbi évek technológiai fejlődésének köszönhetően, napjainkban már ezeket a fertőzéseket hatékonyabban tudjuk kezelni, mint valaha, otthoni körömgomba ellenes lézeres kezeléssel. Ez azt jelenti, hogy nincs több napi krém, lakk vagy tabletta.

Ezért szeretik a körömgomba fertőzésben szenvedő betegek inkább a lézertechnológiát használni. Ez biztonságos, kevésbé macerás és fájdalommentes is.

A köröm alatt megbújó körömgomba lézerkezelése

Lézer (fókuszált fénysugár) használata közvetlenül a körmökön segít elérni azokat a területeket, amelyek a köröm alatt és azon belül vannak. Ennek oka az, hogy a felhasznált fénytípus áthatolhat a köröm kemény rétegein. A lézerkezelések nagyon kényelmesek, mert lábujjanként pár perc alatt végezhetők el.

A Lase-Ex otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülék szinte minden betegnél használható, mivel gyakorlatilag nincs mellékhatása. Javítja a lábhigiéniát, és 3-4 hónap kitartó használat után garantáltan eltávolítja a körömgomba fertőzést, illetve azt is biztosítja, hogy többé nem fog visszatérni a gomba.

Egyesek néhány hét használat után már látnak némi javulást, bár valószínűleg több hónapot fog igénybe venni, míg teljesen sikerül eltávolítani ezt a makacs fertőzést. Ez egyénenként eltérő lehet, és a körömgomba fertőzés előrehaladottságától is függhet, így a legfontosabb a kitartó használat, hiszen idővel meg lesz az eredménye.

 

Az otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülék úgy működik, hogy a gombákat megcélozza anélkül, hogy a bőrt és a körmöket sértené. Úgy tervezték, hogy képes legyen arra, hogy behatoljon a lézer a körömbe, és károsítsa a fertőző gombákat, miközben nem túl magas hőmérsékletet generál, így nem fog égést vagy fájdalmat okozni a lába számára. Egyszerűen csak némi kellemes melegséget érezhet a kezelt területen.

A legtöbb ember nem érez semmit, vagy csak csekély melegítő érzést. Az eljárás idején a köröm általában nem válik azonnal tisztává – időbe telik, amíg eltűnik a körömgomba. Ez legtöbbször 3-4 hónap használat után következi be.

Látogasson el a koromgomba.hu oldalra, és tudjon meg többet az otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülék működéséről, és egyéb jellemzőiről, hogy minél hamarabb kezelésbe tudja venni a segítségért kiáltó körmeit.