Körömgomba a családban

A vastag, sárgás és csúnya megjelenésű körmök, amelyek a körömágy gombás fertőzéséből származnak, sok frusztrációt és kellemetlenséget okozhatnak. Emellett félelmet is előidézhetnek azzal kapcsolatosan, hogy nyilvános helyen valaki megláthatja ezeket a körmöket, valamint a családját is féltheti attól, hogy esetleg nekik is átadhatja a körömgomba fertőzést.

A gombás köröm nem hasonlítható a megfázáshoz vagy influenzához, de bizonyos körülmények között átterjedhet emberről emberre. Ráadásul a körömgomba nem múlik el pár napon belül. Valójában a körömgomba fertőzés határozatlan ideig is eltarthat, ha nem kezelik.

Íme néhány lépés, amelyet megléphet a körömgomba visszaszorítása és az átterjedés kockázatának csökkentése érdekében:

  •         Ne használjanak közösen ruhákat. A körömgomba nedves ruházatban terjed, különösen cipőkben és zoknikban. Soha nem jó ötlet megosztani ezeket a ruhadarabokat másokkal, de különösen akkor, ha egyiküknek van körömgomba fertőzése.
  •         Ne használjanak közösen, és ne használja újra már használt törülközőket. A mikrobák ragaszkodhatnak a szövethez és átkerülhetnek más körmökre, vagy a bőr más részeibe, ahol fertőzéseket okozhatnak. Használja egyszer a törülközőt, majd azonnal mossa ki. Természetesen ügyeljen arra, hogy a zuhany minden egyes használata után alaposan megszárítsa a lábát.
  •         Ne használják közösen a köröm- vagy lábápolási eszközöket. Ideális esetben mindenkinek rendelkeznie kell saját körömvágóval, körömreszelővel, stb., Amelyeket maguk használnak. Ha nem, akkor mindenképpen fertőtlenítse őket a felhasználások között, a körömgomba terjedésének megfékezése érdekében.
  •         Használt után fertőtlenítse a zuhanyt. A körömgomba kemény felületeken könnyen magtapad, mint pl. a zuhanypadlókon. Különösen biztonságosnak bizonyult a zuhanycipő vagy a zuhanypapucs viselkedése ilyen esetben.
  •         Használjon gombaellenes porokat vagy spray-ket a cipő belsejére. Ez persze csak akkor fontos, ha Ön lába fertőzött körömgomba által
  •         Éjszakára viseljen tiszta, lélegző zoknit. Ha az ágyneműt megosztja egy másik személlyel, akkor a körömgomba könnyen átadható a másik személynek. Ha viszont az ágyban tiszta zoknit visel és rendszeresen mossa a lepedőt, akkor minimalizálja az átviteli kockázatot.

Ezek a lépések megvédik családját a körömgomba fertőzéstől, de a legjobb hosszú távú megelőzési stratégia a fertőzött terület kezelése. Ha csak néhány hónapig él aktív gombás fertőzéssel, akkor a terjedésének kockázata viszonylag alacsony. Azonban, ha évekig (vagy évtizedekig) figyelmen kívül hagyja a gombás körmöket, minden új nap új lehetőséget kínál mások megfertőzésére.

Természetesen segíthetünk a körömgomba kikezelésében! Otthon alkalmazható lézerterápiát kínálunk a gombás körmök számára, amely jóval hatékonyabbnak és kényelmesebbnek bizonyult, mint bármely más típusú kezelés. Látogasson el a koromgombadoktor.hu oldalra, rendelje meg még ma megoldást a körömgomba fertőzésére, illetve a védelmet a családtagjai számára a fertőzés ellen.